X

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις επιστολές μεταξύ «Πυρήνων» και Ξηρού

Είχαν στοχοποιήσει τις αυτοκινητοπομπές του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ant1news



Θύελλα διαμαρτυριών και σφοδρές ενδοαστυνομικές διαμάχες με πολιτικές προεκτάσεις ξεσηκώνει ένα απόσπασμα των επιστολών που αντάλλασσαν μεταξύ τους έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σε μία από αυτές κι ενώ σχεδόν είχε ολοκληρωθεί το σχέδιο «Γοργοπόταμος» και με ποιο τρόπο θα κατεδαφιστεί ο μαντρότοιχος των φυλακών Κορυδαλλού για να γίνει η απόδραση, ο Χριστόδουλος γράφει στους φυλακισμένους συντρόφους του, καθορίζοντας μια σειρά από επικείμενους νέους στόχους.

«Νομίζω φίλοι μου το "κανόνι” είναι το ιδανικό πακέτο όχι μόνο για τον Γοργοπόταμο αλλά και ύστερα όταν βγείτε μπορούμε να χτυπήσουμε τον εχθρό με πραγματικά πυρά όχι μπαλωθιές πάνω σε ντουβάρια (που μόνο συμβολική σημασία έχουν). Σκεφτείτε πρεσβείες, βίλες μεγαλόσχημων εργοστάσια, αντιπροσωπείες, μέχρι το κομβόι του Σαμαρά ή του "χοντροΜπένι" μπορούμε να χτυπήσουμε», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ".

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου αποσπάσματος καθιστά σαφές ότι είχαν στοχοποιηθεί οι αυτοκινητοπομπές του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ωστόσο, ουδέποτε σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης που μίλησαν στον ΑΝΤ1, ενημερώθηκαν οι επικεφαλής ασφάλειας των δύο πολιτικών αρχηγών για να λάβουν ή να ζητήσουν επιπρόσθετα μέτρα.

Και η ευθύνη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βαρύνει τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν διαπιστώθηκε από σημειώματα να έχουν στοχοποιηθεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα» εφοπλιστές και βιομήχανοι, οι οποίοι προσκλήθηκαν από την ηγεσία και ενημερώθηκαν για την διαφαινόμενη από τα κείμενα απειλή.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία της δικογραφίας και στα ντοκουμέντα που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, με δήλωση του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης που εκπροσωπεί μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», λέει τα εξής:

«Με άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη και παράσταση ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Νικόπουλου και του εισαγγελέα κ. Ασπρογέρακα, θα ζητήσουμε την άμεση απαγόρευση δημοσίευσης ανακριτικού υλικού που αγγίζει προσωπικά δεδομένα και δημιουργεί προϋποθέσεις λανθασμένων εντυπώσεων. Να σταματήσουν οι αγοραπωλησίες που δεν συνάδουν με το αληθινό δημοσιογραφικό καθήκον του ρεπορτάζ και την κριτική την οποία αποδεχόμαστε».

Ο κ. Ραγκούσης προσφεύγει όπως εξηγεί με το σκεπτικό ότι το περιεχόμενο της ανάκρισης και της προανακρισης είναι μυστικό και κυρίως ότι πολλά από όλα όσα παρουσιάζονται τώρα από την Αστυνομία ως στοιχεία μπορεί ν' αποδειχθούν ευάλωτα στην ουσία της δικαστικής διερεύνησης τους.