X

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ant1news

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην πρώτη επίσκεψή του σε υπουργείο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα.

Τον νέο Πρόεδρο υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ίδιος διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και επισήμανε ότι οι θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις απολαβές τους, δεν έχουν μειώσει το ηθικό τους.

Ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά και επισήμανε την ανάγκη τεταμμένης προσοχής και ετοιμότητας στον μέγιστο βαθμό, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, επιθεώρησε το τιμητικό άγημα που είχε παραταχθεί και το οποίο στη συνέχεια παρέλασε ενώπιον του.