X

Την Τρίτη πληρώνονται την ενίσχυση οι βαμβακοπαραγωγοί

Τα χρήματα θα πιστωθούν στο λογαριασμό των βαμβακοπαραγωγών, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ant1news



Την Τρίτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 51.000 δικαιούχων τα ποσά που αντιστοιχούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έλαβε σήμερα τις διαβεβαιώσεις από  την Τράπεζα Πειραιώς για την καταβολή των επιδοτήσεων, η καθυστέρηση της οποίας είχε προκαλέσει έντονη κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αιχμηρή ήταν πάντως η δήλωση του υπουργού, Αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έκανε λόγο για απογοήτευση όσων κινδυνολογούσαν.

"Χαιρόμαστε καταρχάς γιατί η παρέμβαση και η πίεση μας οδηγεί στην έστω καθυστερημένη καταβολή των στρεμματικών ενισχύσεων σε 50.000 βαμβακοπαραγωγούς. Η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της συνήθεια προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη σε όργανα και υπηρεσίες ελληνικές ή ευρωπαϊκές", σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, που ανέδειξε χθες το ζήτημα.

"Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει την συνολική ευθύνη της κυβέρνησης για ότι συμβαίνει στη χώρα. Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τη σημασία  που έχουν οι κοινοτικοί κανόνες και οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες", προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε καλέσει την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα γίνει με τις πληρωμές τους, ενώ την Κυριακή είχε προηγηθεί σκληρή κόντρα ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και το ΠΑΣΟΚ.