X

«Stop bullying» φώναξαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου

Οι μαθητές δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης φώναξαν «όχι στον εκφοβισμό».

Ant1news

Η συμμετοχή των μαθητών του 6ου Διαπολιτισμικού σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό με θέμα το σχολικό εκφοβισμό κέρδισε το πρώτο βραβείο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα παιδιά που ξέρουν καλά τι θα πει ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις έφτιαξαν μόνοι τους με τη βοήθεια της δασκάλας των Αγγλικών τους το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται το συναίσθημα που νιώθει κάποιος πέφτοντας θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Η απομόνωση που συνεπάγεται του bullying δεν είναι η λύση του προβλήματος, διαμηνύουν τα παιδιά, που φωνάζουν «μίλα».

Τις τελευταίες μέρες, λόγω των γεγονότων που προκύπτουν από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και φυσικά τον τραγικό επίλογο της ιστορίας του, το βίντεο έχει γίνει viral.

 Το τραγούδι ερμηνεύει η ομάδα E.S.M.A. των μαθητών της Ε' τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης, την οποία αποτελούσαν οι μαθητές /τριες Μιχάλης Ελευθεριάδης, Αντώνης Φιλιππίδης, Στέλα Ντούσι, Έλντα Φιζμάνι μαζί με τη δασκάλα της Πληροφορικής κα Ελένη Δελημπέη και τη δασκάλα των Αγγλικών κα Ζωή Μαλιβίτση, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα καταπληκτικό βίντεο διάρκειας 3 λεπτών με τίτλο: «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ».

Τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού έγραψε η κα Ζωή Μαλιβίτση ενώ την τεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία είχε η κα Ελένη Δελημπέη.

Συμμετείχαν στο βίντεο εκτός από τους 4 προαναφερθέντες μαθητές/τριες και οι: Βλαδίμηρος Ευθυμιάδης, Αναστασία Ζαφειρίδου, Αλέξανδρος Παροτσίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Αντιγόνη Σουλμέτα, Νίκος Κυπριανίδης και οι δάσκαλοι Χαρά Μπελίδου, Κώστας Πασχαλόπουλος και Σάββας Αντωνιάδης.