X

Διαψεύδει το δάχτυλο προς την Γερμανία ο Βαρουφάκης

Με ανάρτησή του στο twitter ο Υπ. Οικονομικών διαψεύδει ότι ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο απευθυνόμενος στη Γερμανία.

Ant1news

Αρχικά το βίντεο ήταν πλαστό, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, κάτι που έσπευσαν να διαψεύσουν οι ειδήμονες. Τώρα ο Υπουργός μέσω twitter διατείνεται ότι δεν πήγαινε στους Γερμανούς φορολογούμενους το δάχτυλο που υψώθηκε.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει το άρθρο του διοργανωτή του συνεδρίου, στο οποίο καταγράφηκε το επίμαχο βίντεο, ο οποίος λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς ο κ.Βαρουφάκης.

«Σε αυτή την παρουσίαση στο Ζάγκρεμπ ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε για μια χρονική περίοδο, για τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν όφειλε στους Γερμανούς φορολογούμενους ούτε ένα ευρώ. Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών αντί να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Το δάχτυλο συνεπώς ήταν εκτός του πλαισίου αυτού και σκόπιμα ερμηνεύτηκε σαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να έδειξε το δάχτυλό του κατά της Γερμανίας» γράφει ο  Σρέκο Χόρβατ

Ο ίδιος ο Υπουργός, έκανε ένα tweet στο οποίο έγραψε «ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» και στη συνέχεια ένα δεύτερο tweet στο οποίο έβαλε το λινκ με το απείραχτο βίντεο από τα ΜΜΕ.