X

Η Ζωή αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς του ΕΣΥ

Δεν πέρασε -ως άσχετη- η τροπολογία για τις εφημερίες των γιατρών. Πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα ο Π. Κουρουμπλής. Τι είπε για 5ευρω και ασθενοφόρα.

Ant1news


Απορρίφθηκε ως «άσχετη» από την Πρόεδρο της Βουλής η τροπολογία για την πληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί και η τροπολογία θα κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο. «Βούληση υπάρχει, χρήματα υπάρχουν και το θέμα θα λυθεί» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνος.

 «Ξέρετε καμιά φορά οι διαδικασίες υπερβαίνουν την ουσία αλλά κι αυτό που γινόταν στη Βουλή να έρχονται σωρηδόν άσχετες τροπολογίες, ήταν κι αυτό μια υποβάθμιση του κοινοβουλίου» είπε αναφερόμενος στην απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην δέχεται τροπολογίες που θα είναι άσχετες με τα νομοσχέδια που κατατίθενται.

 Έτοιμη η απόφαση για το 5ευρω – Σε λειτουργια τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

 Ο κ. Κουρουμπλής σε άλλη ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι είναι έτοιμη η απόφαση για κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ενώ σε ο, τι αφορά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είπε ότι έδωσε εντολή τις οικονομικές υπηρεσίες να βρουν τα 800.000 ευρώ και να προχωρήσουν σε επισκευές.

 «Με διαβεβαίωσαν την προηγούμενη εβδομάδα που τους είδα τελευταία φορά ότι ήδη έχουν επισκευαστεί κάποια και αρχίζουν να μπαίνουν σε λειτουργία» ανέφερε στο BHMA FM και πρόσθεσε:  «Οι Περιφέρειες παραλαμβάνουν από έναν παλιό διαγωνισμό που έχει ξεμπλοκαριστεί και είναι μπλοκαρισμένος, δυστυχώς, ένας άλλος διαγωνισμός με 186 ασθενοφόρα, μεταξύ τριών εταιρειών που αντιδικούν, γιατί υπάρχει μια προσφορά 48.000 και μια άλλη 58.000 και υπάρχει διαμάχη μεταξύ τους και δικαστική και εκεί προσπαθούμε με συναντήσεις εδώ να βρεθεί μια λύση».