X

Με μπαλωθιές και λευκά τριαντάφυλλα είπαν το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η Κρήτη αποχαιρέτησε τον αδικοχαμένο 20χρονο φοιτητή. Τραγική φιγούρα η μητέρα του που φώναζε «είμαι περήφανη»!

Ant1news

Γονείς, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το μεσημέρι τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη σε κλίμα οδύνης και οργής για τον άδικο χαμό του.

Το Σελλί Ρεθύμνου, τόπος καταγωγής του πατέρα του, πλημμύρισε από κόσμο που συνόδευσε τον Βαγγέλη στην τελευταία του κατοικία.

Άνθρωποι που δεν γνώριζαν καν τον Βαγγέλη, από κάθε γωνιά της Κρήτης, φόρεσαν μαύρα πουκάμισα και πήγαν στο Σελλί για να πουν το τελευταίο αντίο.

Νέοι, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες είπαν αντίο στο παλικάρι που είχε τραγικό τέλος. Κάποιοι από αυτούς σήκωσαν το λευκό φέρετρο.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή. Την ώρα που η πομπή πήγαινε στην εκκλησία η γυναίκα υποβασταζόμενη φώναξε «παιδί μου».  Μια κραυγή που έκανε τους πάντες να λυγίσουν…

«Που πας Βαγγέλη μου; Είμαι περήφανη,μ'ακούς;»  φώναζε  η μάνα, την ώρα που η γη της Κρήτης υποδεχόταν στην αγκαλιά της τον Βαγγέλη....

Καθ' όλη τη διάρκεια της πομπής απο την εκκλησία στο κοιμητήριο ακούγονταν μπαλωθιές ...

 

Με δάκρυα στα μάτια και πολλά "γιατί;" αναπάντητα, το πλήθος του κόσμου συνόδευσε τον Βαγγέλη στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες οι στενοί του άνθρωποι, οι συγγενείς του, οι φίλοι του...

Ο θρήνος είναι αδιάκοπος απο την ώρα που βρέθηκε νεκρό το παλικάρι.

Τα ξημερώματα, η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έφθασε σε κλίμα οδύνης στην Κρήτη, ενώ οι πτυχές της ιστορίας του συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Σούδας  που έδεσε το πλοίο, μεταφέροντας το φέρετρο με τον αγαπητό σε όλους Βαγγέλη.

Η θλίψη είναι ανείπωτη για το θάνατο του φοιτητή. Άνθρωποι που ούτε καν τον γνώριζαν, εκφράζουν την οργή τους για τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοχειρία τον 20χρονο.

Τι αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1:

Οι σημαίες σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των Ιωαννίνων κυματίζουν μεσίστιες ενώ οι ώρες διδασκαλίας αφιερώθηκαν στην ενημέρωση των μαθητών για την ενδοσχολική βία.

Τρισάγιο στη μνήμη του τέλεσαν, μέσα σε βαρύ κλίμα, οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στην Ανατολή. Αμέσως μετά, όλοι οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν λίγα λουλούδια στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.



Ο αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη στα social media:



«Δεν πρόκειται για καμία κρητική λεβεντιά, δεν είναι λεβεντιά όλο αυτό το πράγμα. Λεβεντιά είναι να προστατεύσεις τον συνάνθρωπό σου, λεβεντιά είναι να έχεις συμπόνια, λεβεντιά και μαγκιά είναι να αγαπάς, να προστατεύσεις κάθε άνθρωπο», είπε ο Αντώνης Κανάκης στην έναρξη της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα