X

Άνθιμος στα Καρντάσιανς: Είναι προκλητική η ενδυμασία του Βαρουφάκη

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σχολιάζει την πολιτική σκηνή και τη σχέση της με την Εκκλησία.

Ant1news

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψαν για λίγο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Δημήτρης Σταρόβας, για να πάρουν συνέντευξη από τον Μητροπολίτη Άνθιμο, για τη χθεσινή εκπομπή των Καρντάσιανς.

Ο Άνθιμος μίλησε, μεταξύ άλλων και για τα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ο Γρηγόρης τον ρώτησε γιατί στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις μοιάζει πάντα σαν να είναι θυμωμένος, συμπληρώνοντας ότι βλέπει μπροστά του ένα ήρεμο πρόσωπο. Ρωτώντας τον τι είναι αυτό που τον θυμώνει, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι:

«Δεν μπορούν να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που να ομολογούν ότι είναι άθεοι. Έπρεπε να το λένε πριν εκλεγούν».

Προχωρώντας στην ουσία της απάντησης, τον ρώτησε τη γνώμη του για τον Πρωθυπουργό, για να λάβει την απάντηση ότι «δεν του άρεσε καθόλου που έδωσε πολιτικό όρκο», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει ο ίδιος να ασκεί πολιτικό λόγο παρόλο που δεν είναι πολιτικοποιημένος.

Ειδικότερα, απάντησε: «Πρέπει να μετέχει η εκκλησία σε αυτό. Ορισμένα θέματα πολιτείας και εκκλησίας συναντώνται. Δηλαδή δεν πρέπει να αντιδράσουμε όταν καταργούν την αργία της Κυριακής; Νομίζω ότι δεν το πήραμε όσο σοβαρά θα έπρεπε. Ο κόσμος περιμένει εμένα να αντιδράσω. Όπου πάω, όπου βγω, εκτός του ότι μου φιλούν το χέρι, περιμένουν από εμένα να μιλήσω για την πατρίδα».

Εκεί που έδωσε ιδιαίτερη βάση, ήταν όταν μίλησε για τον Υπουργό Οικονομικών, για τον οποίον σχολίασε το ντύσιμό του:

«Έχει μία τάση εκκεντρισμού, σε κεντρίζει είτε να τον απορρίψεις, είτε να τον δεχτείς. Θέλει μία ακόμα αρετή, την ταπείνωση» και συνέχισε:

« Δεν μου αρέσει. Όλοι στο Eurogroup είναι με το κοστούμι, μία γραβάτα και τα χαρτιά τους. Εσύ πρέπει να σκεφτείς τι θα προκαλέσει η ενδυμασία σου. Είναι λίγο προκλητική».

Τέλος, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε: «Τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα;».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος δήλωσε: « Είναι θέμα τάξεως και σεβασμού των άλλων, θα πρέπει να σεβαστείς το περιβάλλον που πας. Εγώ θίχτηκα όταν ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μας μία γραβάτα».