X

Οι ΗΠΑ θέλουν καλή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές

Διαδοχικές συναντήσεις της βοηθός του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Ant1news

Του Γιώργου Βλαβιανού

Μία «καλή συμφωνία με τους θεσμούς», η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και ευημερία είναι η βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό ήταν το μήνυμα της Βικτόρια Νούλαντ προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. 

Αυτό που επιθυμεί η Ουάσιγκτον όπως αυτό έχει διατυπωθεί και από τον πρόεδρο Ομπάμα είναι να δει την Ελλάδα, να εξέρχεται από την κρίση πιο σταθερή. Η Ουάσιγκτον σε γενικές γραμμές αναγνωρίζει ότι η λιτότητα πλήττει την ανάπτυξη όμως πιστεύουν ότι η Αθήνα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με τους εταίρους της.

Η αμερικανίδα αξιωματούχος συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλο για όλη την ατζέντα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, από την κρίση στην Ουκρανία, το Σκοπιανό και το Κυπριακό, ως την εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.