X

Πανούσης: Στη Νομική είναι 8-10 άτομα – Ας τους βγάλουν οι φοιτητές

"Να διαφυλάξει τα δικαιώματά της η ακαδημαϊκή κοινότητα", επισήμανε Γιάννης Πανούσης. Τι είπε για Σάββα Ξηρό και bullying.

Ant1news

Για την κατάληψη στη Νομική, για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, το bullying αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

Ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε ότι η κατάληψη στη Νομική Σχολή θα λήξει σύντομα, καθώς όπως είπε «αυτή τη στιγμή είναι μέσα με τον πρύτανη η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομα θα βγουν αυτοί οι 8-10 που έχουν απομείνει». 

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κατάληψη θέμα της ακαδημαϊκής κοινότητας το οποίο πρέπει η ίδια να λύσει. «Η Αστυνομία παρεμβαίνει μετά από στάθμιση κατάστασης, για να δει τι γίνεται. Να διαφυλάξει τα δικαιώματά της η ακαδημαϊκή κοινότητα. Να πάει η Αστυνομία να χτυπηθεί σώμα με σώμα με τους αντιεξουσιαστές, όπως έγινε χθες στα Εξάρχεια; Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει και δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού ο κ. Πανούσης είπε: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, επιστήμονα και υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο. Αφήστε τον Ξηρό. Έχουμε μέσα έναν άνθρωπο με 92-95% αναπηρία. Τι τον κάνεις; Το σωφρονιστικό σύστημα, αν έχει ένα σκοπό, είτε είναι η επανένταξη είτε η φύλαξη των επικίνδυνων, τι λειτουργεί με 95%; Τίποτα από τα δύο. Δεν τον αφήνεις ελεύθερο, αλλά υπάρχει ο κατ’ οίκον περιορισμός ή άλλη μορφή κράτησης». 

Για το bullying και τις διατάξεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε: «Το bullying έχει μια δική του λογική. Όχι με τις προσωπικές σχέσεις δύο παιδιών που παίζουν, αλλά πρώτα πρέπει να το ορίσουμε. Τι εννοούμε μ’ αυτό. Γι’ αυτό έχω επιφυλάξεις για τη νομοθετική ρύθμιση, γιατί μιλάμε για παιδιά 11-16 ετών. Θα βάλεις φυλακή το μαθητή – όχι αυτόν βέβαια που άσκησε θανατηφόρα πίεση; Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους θεσμούς και φεύγουμε από το τραγικό γεγονός του Γιακουμάκη. Δέκα τους έβλεπαν και δεν παρέμβαιναν και οι θεσμοί κοιμόντουσαν. Δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων και Καθηγητών, υπουργός Παιδείας. Τι έκαναν; Και ξαφνικά, ανακαλύψαμε στην Ελλάδα το bullying».

Τέλος, ο κ. Πανούσης μίλησε και για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους λέγοντας: «Έχω ξαναπεί ότι όταν δύο τρένα πάνε να συγκρουστούν, είτε το ένα φρενάρει είτε το άλλο αλλάζει ράγες. Κανείς από τους δύο δεν μπορεί να θέλει τη σύγκρουση. Περισσότερο φοβάμαι ότι θα μας πηγαίνουν τρενάκι και θα μας έχουν υπό μία συνεχή νουθεσία, έλεγχο και εποπτεία παρά θα πάμε σε ρήξη».