X

Έληξε η κατάληψη στη Νομική Σχολή

Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν από το κτήριο της Νομικής Σχολής, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ant1news

Έληξε, λίγο μετά τις 3.30 σήμερα το απόγευμα, η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών από αντιεξουσιαστές, έπειτα από έξι ημέρες.

Οι νεαροί αποχώρησαν από το κτήριο της Νομικής Σχολής, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί γύρω από το κτίριο από το πρωί.

Το μεσημέρι, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος βρέθηκε έξω από το κτίριο μαζί με ομάδα φοιτητών σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν με τους καταληψίες και να γίνει ομαλά η εκκένωση του κτιρίου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Βήμα FM είπε ότι η κατάληψη της Νομικής είναι θέμα που πρέπει να λύσει η ακαδημαϊκή κοινότητα και ότι δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, νέα ανακοίνωση για την κατάληψη της Νομικής Σχολής, εξέδωσε νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας τα οποία κατά τον εισαγγελέα «εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Εισαγγελία από την Κυριακή έχει ζητήσει από την Αστυνομία «τη λήψη μέριμνας» για την αποτροπή νέων επεισοδίων.