X

«Κρυμμένο Σύμπαν»: Η νέα ταινία θόλου στο Πλανητάριο

Η νέα, η δημιουργία της οποίας ξεπέρασε τα δύο χρόνια, μεταφέρει το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος.

Ant1news

Μία νέα ταινία θόλου με τίτλο «Κρυμμένο Σύμπαν» θα αρχίσει να προβάλει το ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις 25 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Η ταινία, η δημιουργία της οποίας ξεπέρασε τα δύο χρόνια, μεταφέρει το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος. Οι εσχατιές του σύμπαντος έρχονται κοντά στον θεατή με πρωτοφανή σαφήνεια μέσω πραγματικών εικόνων που έχουν συλληφθεί από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται στην οθόνη για πρώτη φορά.

Εκπληκτικές εικόνες του διαστήματος, υψηλής ανάλυσης, επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους γαλαξίες, να δουν άστρα που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με εκπληκτικές όψεις του Ήλιου.