X

«Εμείς φτιάξαμε το βίντεο με τον Βαρουφάκη και το δάχτυλο»

Μονταρισμένο το βίντεο που δείχνει τον Υπουργό Οικονομικών να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο αναφερόμενος στους Γερμανούς.

Ant1news

Οι συντελεστές σατιρικού τηλεοπτικού σόου Neο Magazin Royale  του γερμανικού ZDF, ανέλαβαν την ευθύνη για την παραποίηση του βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες μέρες.

Το βίντεο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, αφού φαίνεται ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, σε προγενέστερο χρόνο, να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλό του, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του αναφέρεται στους Γερμανούς.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης του στη γερμανική τηλεόραση, ο κ.Βαρουφάκης ρωτήθηκε για το θέμα και υποστήριξε ότι πρόκειται για κατασκευασμένο βίντεο, όμως το ARD δεν πείστηκε κι έβαλε ειδικούς να το εξακριβώσουν.

Η απόφαση «καταπέλτης» των ειδικών, την οποία αναπαρήγαγαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν ότι το βίντεο ήταν αυθεντικό.

Ο ίδιος ο Υπουργός, διέψευσε την αυθεντικότητα του βίντεο, μέσω twitter, όπου παράθεσε το πρωτότυπο βίντεο, καθώς και δηλώσεις ανθρώπου που παρίστατο στην συγκεκριμένη ομιλία.

Την Τετάρτη όμως, οι συντελεστές της εκπομπής Neο Magazin Royale, του ZDF - οι οποίοι είχαν κάνει κι άλλο βίντεο με σωσία του Υπουργού - παραδέχτηκαν ότι ήταν αυτοί που κατασκεύασαν το βίντεο κι ότι ο κ.Βαρουφάκης δεν έκανε ποτέ τη χειρονομία. Μάλιστα, περιέγραψαν ότι ήθελαν πλάνα από τον κ.Βαρουφάκη και δεν έβρισκαν. Στη συνέχεια μία εκ των συντελεστών της εκπομπής, από την Κροατία, εξασφάλισε πλάνα από την ομιλία και χρησιμοποίησαν τον σωσία του Γιάνη Βαρουφάκη, που είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρώτο τους βίντεο, και παραποίησαν την εικόνα.

Στόχος τους, όπως είπαν, δεν ήταν η παγίδευση του Βαρουφάκη, αλλά του παρουσιαστή του ARD, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσουν πως οι Γερμανοί οργίζονται και επιτίθεται με πάθος  σε όσους θεωρούν ότι βάλλουν κατά της Γερμανίας.

Το βίντεο όπως παίχτηκε

Η διάψευσή του