X

Στις τελευταίες στιγμές του Βαγγέλη Γιακουμάκη οι ελπίδες για απαντήσεις

Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων και του DNA, καθώς και το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Βαγγέλης, γίνονται ο οδηγός των ερευνών.

Ant1news

Απαντήσεις για το τι ώθησε τον Βαγγέλη στην αυτοχειρία ψάχνουν οι διωκτικές αρχές, που συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες. Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ διενεργούνται και επιπλέον ειδικές εξετάσεις και διεξάγονται έξτρα καταθέσεις.

Το μαχαίρι με το οποίο ο 20χρονος έθεσε τέρμα στη ζωή του, είναι ένα από τα στοιχεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς οι εξετάσεις DNA μπορεί να αποδείξουν και δεύτερο «χέρι» πάνω του. Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που αφορούν σε επιλεγμένα σημεία της σορού.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πιο πριν θα υπάρχουν απαντήσεις από την ανάλυση DNA στο μαχαίρι, τα ρούχα του Βαγγέλη, το σημείο όπου εντοπίστηκε και σε αντικείμενα του περιβάλλοντα χώρου του εντοπισμού του σπουδαστή.

Αυτό που επισημαίνεται από τις αρχές είναι ότι το χρονικό διάστημα των 37 ημερών και το ενδεχόμενο αλλοίωσης των δεδομένων είναι μεγάλο.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα δώσουν απαντήσεις τόσο για τις συνθήκες θανάτου, όσο και για τις ώρες που προηγήθηκαν.

Ενδείξεις ότι συνέβη κάτι στον Βαγγέλη που τον τάραξε, δεν υπάρχουν, όμως συνεχίζεται η στοχευμένη έρευνα για τον εντοπισμό αυτών με τους οποίους ήρθε σε επαφή για τελευταία φορά ο σπουδαστής, καθώς και για το αν πήγε μόνος του στο σημείο που εντοπίστηκε.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με την έρευνα, έδειξε ότι έγινε ένα τηλεφώνημα πολύ κοντά στην ώρα εξαφάνισης.

Οι πληροφορίες που διακινούνται για ύποπτη έρευνα των συμφοιτητών του, μόλις τέσσερις ώρες μετά από την εξαφάνιση του Βαγγέλη, οι οποίες στηρίχθηκαν σε μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, διαψεύστηκαν από τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας, κ.Βρόσγος στο Πρωινό ΑΝΤ1. Ο κ.Βρόσγος υπενθύμισε, ότι όπως έχει εξ αρχής ειπωθεί, η μητέρα του Βαγγέλη τον πήρε τηλέφωνο κι όταν εκείνος δεν απάντησε, κάλεσε τους συμφοιτητές του γιατί ανησύχησε. Οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής βγήκαν για να εντοπίσουν τον Βαγγέλη, αφού διαπίστωσαν ότι είχε αφήσει το κινητό του στο δωμάτιό του. Μάλιστα, στις έρευνές τους, συμμετείχε και η Αστυνομία.