X

Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα να μην γίνω υπουργός

«Δεν ήταν η καλύτερη εικόνα» η χθεσινή στη Βουλή, είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Ant1news

Μετανιωμένος δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην γίνει υπουργός.

Όπως είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM στις 18 Δεκεμβρίου με πολυσέλιδη επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να μην υπουργοποιηθεί.

«Μετανόησα διότι εκ των υστέρων κατάλαβα ότι στην πρώτη φάση παίζονταν τα πάντα. Υπό αυτή την έννοια θέλω να πω ότι ίσως δεν έπραξα καλά που στις 18 Δεκεμβρίου στην Πολιτική Γραμματεία γραπτά του το δήλωσα, επειδή ήξερα μέχρι τότε ότι οι δανειστές, με οποιαδήποτε νωπή εντολή, εάν οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, με τη σύμπλευση του πολιτικού προσωπικού, θα είχαμε δυσκολίες. Δεν φαίνεται ότι δικαιώθηκα, αλλά πράγματι ίσως δεν έπραξα τότε καλά» είπε ο κ. Μητρόπουλος.

 Για το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή, με την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν ήταν η καλύτερη εικόνα, αλλά δεν είναι κυρίως η ευθύνη της Προέδρου».

 «Είναι όλο το κλίμα, το οποίο προσπαθούν κάποια κόμματα να αναζητήσουν στοιχεία αντιπολίτευσης και ενδεχομένως οι αντιδράσεις του Προεδρείου δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες. Υπό αυτή την έννοια, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε σε καταλαγή, σε συνεννόηση, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που περνάει η πατρίδα» κατέληξε.