X

Βαρουφάκης: Στο προσωπικό αρχείο Χαρδούβελη το αίτημα για δίμηνη παράταση

Τρεισήμισι ημέρες ψάχναμε τη δανειακή σύμβαση, είπε ο Υπουργός Οικονομικών. Αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Στο προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται η επιστολή που έστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση για την δίμηνη παράταση του μνημονίου, σύμφωνα με τον διάδοχό του Γιάνη Βαρουφάκη.

 Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο νέος τσάρος της οικονομίας ανέφερε πως αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης πήρε μαζί του την επιστολή, χωρίς να υπάρχει αντίγραφο.

 Η ενέργεια είναι σύννομη, διευκρίνισε, προαναγγέλλοντας ωστόσο, αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, καθώς δεν συνάδει με ένα ευνομούμενο κράτος.

 Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ακόμη, πως στο υπουργείο Οικονομικών δεν βρήκε ούτε την σύμβαση με το ΔΝΤ και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να επικοινωνήσει ο ίδιος με το Ταμείο προκειμένου να την πάρει στα χέρια του.

 «Κανείς υπουργός δεν έχει δικαίωμα να στερήσει τέτοια έγγραφα και πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα για το θέμα και νομίζω καμία πτέρυγα της Βουλής δεν θα διαφωνήσει με αυτό το νομοθέτημα», είπε και ευχήθηκε όταν αποχωρήσει από το υπουργείο οικονομικών, ο επόμενος υπουργός να μην βρει το απόλυτο κενό.

 «Παραπονείται ο Υπουργός Οικονομικών γιατί δεν βρίσκει τη σύμβαση. Όποιος δεν ξέρει να αναζητά στο ΦΕΚ να πάει στο νηπιαγωγείο και εν συνεχεία να έρθει να κάνει τη δουλειά του υπουργού» δήλωσε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σχολίασε: «αν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, νομικά κείμενα δημοσιευμένα στην εφημερίδα της κυβέρνησης και στο διαδίκτυο, τότε κάτι δεν πάει καλά με τον υπουργό και με την κυβέρνηση» και κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να φέρει στη Βουλή τα κείμενα που ο ίδιος έχει διαπραγματευτεί.

Σχολιάζοντας όσα κατήγγειλε στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, ο τομεάρχης οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος  είπε οτι ο κ. Βαρουφάκης θα μπορούσε να αναζητήσει τα έγγραφα στο ΦΕΚ και στην ιστοσελίδα της Βουλής ενώ τον κάλεσε να καταθέσει τα έγγραφα που υπέγραψε στο Eurogroup Στις 20 Φεβρουαρίου.