X

Χουντική πρακτική η ομιλία Τσίπρα για την 25η Μαρτίου;

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Θεόδωρος Φορτσάκης και δηλώνει αντίθετος με την ομιλία του για την 25η Μαρτίου. Τι λέει περί χουντικής πρακτικής;

Ant1news

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιήσει ομιλία για την 25η Μαρτίου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στον ΒήμαFm τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και όλα τα πανεπιστήμια, πρέπει να μείνουν μακριά από τον κομματικό εναγκαλισμό.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει μια θέση πολιτική, η οποία στο πανεπιστήμιο, την ημέρα της τελετής που μνημονεύουμε τους αγώνες μας και θυμόμαστε όλα όσα έχει κάνει ο ελληνικός λαός σύσσωμος, δεν έχει κανένα λόγο να είναι εκεί και να εκφράζει τις κομματικές του θέσεις», λέει χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Φορτσάκης και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας, εάν ήθελε να μιλήσει στο πανεπιστήμιο με την ιδιότητα του ιστορικού, θα έπρεπε να ήταν γνωστός για κάποια συνεισφορά του στα θέματα αυτά. Δεν νομίζω ότι κανείς θα υποστηρίξει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι εγκρατής στα θέματα της ιστορίας…».

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης τόνισε ακόμα ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στον Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για την 25η Μαρτίου και δήλωσε ότι «μόνο στην εποχή της χούντας βεβηλώθηκε η μεγάλη αίθουσα από παρουσία πολιτικού, ο οποίος εκφωνούσε πολιτικούς λόγους, στο χώρο του πανεπιστημίου».