X

Bild προς Γερμανούς βουλευτές: Θα ψηφίζατε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα;

Με ερωτηματολόγιο που έστειλε με email στους βουλευτές της Bundestag η Bild τους ζητά να δηλώσουν αν θα συμφωνήσουν…

Ant1news

Σε μια νέα προκλητική κίνηση κατά της Ελλάδας προέβη η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για την ανθελληνική της ρητορική, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τους Γερμανούς βουλευτές.

Η εφημερίδα έστειλε στους 631 βουλευτές της Bundestag ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο τους καλούσε να απαντήσουν αν θα ψήφιζαν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Κάτω από το ερώτημα υπήρχε η υποσημείωση ότι «μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 71 δισ. ευρώ, δηλαδή από 850 ευρώ ο κάθε Γερμανός πολίτης», ενώ υπενθυμίζεται στους βουλευτές το άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Η εφημερίδα μάλιστα δίνει και διορία στα μελη του Bundestag να απαντήσουν μέχρι τη ερχόμενη Δευτέρα.

Την πρόκληση αυτή αποκάλυψε η βουλευτής των Πρασίνων Ταμπέα Ρέσνερ, η οποία έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Η Bild έστειλε σε όλα τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ένα ερωτηματολόγιο για την Ελλάδα. Τώρα ρωτάω κι εγώ κάτι την Bild. Θα σκεφτώ και μετά θα ψηφίσω. Απ' ότι ξέρω δεν συζητείται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Θα ήθελα να ξέρω αν η Bild σκόπιμα στιγματίζει έναν ολόκληρο λαό και θέλω να μου το δικαιολογήσετε. Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων η καμπάνια σας αυτή είναι πολιτική και όχι σύμφωνη με τις ηθικές αρχές της δημοσιογραφίας.»