X

Πυρ ομαδόν της Αντιπολίτευσης κατά Κατρούγκαλου

Αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για προμήθεια 12% του αναπληρωτή υπουργού επί των αποζημιώσεων απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση επαναπρόσληψης.

Ant1news


Θύελλα αντιδράσεων, αλλά και πολλά ερωτήματα, προκάλεσε δημοσίευμα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ο κ. Κατρούγκαλος φέρεται να είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα.

Την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού από την κυβέρνηση ζήτησαν ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ  και Κυριάκος Μητσοτάκης

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι σημαίνει πρώτη φορά αριστερά, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης και ζητά την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού «εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του». Στο ίδιο κλίμα ήταν και το «τιτίβισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Να λάβει τις αποφάσεις του» καλεί τον Πρωθυπουργό το Ποτάμι. Εκτιμά πως «προκύπτει μείζον ζήτημα για τον αναπληρωτή υπουργό» και ζητά «αναλυτικές εξηγήσεις» από τον κ. Κατρούγκαλο. . 

«Να αποπεμφθεί, άμεσα, από την κυβέρνηση ο κ. Κατρούγκαλος» ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου, όπως σημειώνει χαρακτηριστκα, «να αποδοθεί στους πελάτες του από τους οποίους σίγουρα θα λείπει.»