X

Κατρούγκαλος: Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος

«Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω».

Ant1news


«Δεν πρόκειται απλά για συκοφαντία, αλλά για προβοκάτσια και πλαστογραφία»,  απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος  στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», που καταγγέλλει ότι έπαιρνε αμοιβή 12% , έως τις 27 Ιανουαρίου, για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

 Όσον αφορά το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι πρόκειται για υπόθεση μισθολογικής διαφοράς με το Δημόσιο και έχει υπογραφεί από συνεργάτη του. Δεν είναι ολόκληρο αλλά κομμένο κι είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων και απολυμένων.

«Εάν αποδειχθεί ότι έχω υπογράψει έστω και ένα τέτοιο χαρτί που ισχυρίζεται το δημοσίευμα, θα παραιτηθώ», είπε κ. Κατρούγκαλος,  που αξιώνει από την εφημερίδα να του ζητήσει συγγνώμη και να του καταβάλλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τον κ. Κατρούγκαλο κάλυψε η κυβέρνηση ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απάντησαν πως: "ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου μετά τις δηλώσεις του τελευταίου. Όσο για τον υπουργό των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λογικό είναι να έχει πρόβλημα καθώς έχασε τη «δουλειά του».Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι να θυμούνται ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λέει και ο λαός μας".