X

Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους με 3 επιβάτες στον Αξιό ποταμό

Το αεροσκάφος τύπου Τσέσνα, επιχείρησε αναγκαστική προσνήωση στον Αξιό μετά από μηχανική βλάβη.

Ant1news

Τρείς τραυματίες, με τον ένα από αυτούς να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός της συντριβής  εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, το μεσημέρι της Κυριακής στον ποταμό Αξιό.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τη Θεσσαλονίκη, φέρεται να παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο κυβερνήτης του επιχείρησε αναγκαστική προσνήωση σε νησίδα του ποταμού. Νωρίτερα είχε ενημερώσει το πύργο ελέγχου ζητώντας βοήθεια κι έτσι στο σημείο έσπευσαν αμέσως τα συνεργεία διάσωσης, στα οποία συμμετείχαν δυνάμεις της πυροσβεστικής Γουμένισσας και Κιλκίς, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η αστυνομία Γουμένισσας.

Οι δύο επιβάτες του Τσέσνα, που είναι Ιταλοί υπήκοοι, κατόρθωσαν να βγουν μόνοι τους από το αεροσκάφος και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι δύο Ιταλοί φέρουν κατάγματα και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο χειριστής-εκπαιδευτής του αεροσκάφους στην πλάτη. Παραλήφθηκε από Σούπερ Πούμα και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις.