X

Στους δρόμους από σήμερα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

Επανέρχεται «για να μείνει» -όπως είπε ο Γιάννης Πανούσης – ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» που εφαρμόζεται από σήμερα σε 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ant1news

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» σε 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 Πρόκειται για έναν θεσμό που, όπως είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης , «ήρθε για να μείνει».

 Ανάμεσα στις περιοχές όπου εφαρμόζεται ο θεσμός είναι η Καλλιθέα και το Χαλάνδρι στην Αττική, καθώς και η Τούμπα, η Τριανδρία και ο Εύοσμος στη Θεσσαλονίκη.

 Οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

 Βασική προτεραιότητα του «αστυνομικού της γειτονιάς» είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.