X

Απανθρακωμένο πτώμα στο φλεγόμενο Highspeed 5

Τραγωδία το μεσημέρι στο Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι με ένα νεκρό ύστερα από φωτιά στο Highspeed 5.

Ant1news

Στις φλόγες τυλίχθηκε το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5, εν ώρα επισκευαστικών εργασιών στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Στο κατάστρωμα του ταχύπλοου της εταιρείας Hellenic Seaways εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, από άγνωστη αιτία, ενώ λόγω εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε γρήγορα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο πλοίο.

Ύστερα από έρευνες μελών της Πυροσβεστικής εντοπίστηκε και ένα απανθρακωμένο πτώμα, το οποίο ανήκει στον ηλεκτρολόγο, μέλος του πληρώματος του πλοίου. Η φωτιά πάντως έχει κατασβηστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής επί του πλοίου συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν στο πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν εκτελούσε δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες, μιας και βρίσκεται ελλιμενισμένο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Κερατσίνι για εργασίες συντήρησης και επισκευές.