X

Τα μηνύματα των τρομοκρατών από την κατάληψη «Στο Κόκκινο»

Τι είπαν Τσάκαλος και Μαζιώτης, μέσα από τον προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος τελεί σε κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, για 24 ώρες, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, θα μείνει ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 Στο Κόκκινο», τον οποίο κατέλαβε από το πρωί ομάδα ατόμων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας.

Στις οκτώ το πρωί, οι αντιεξουσιαστές-καταληψίες, αφού έβγαλαν έξω τους υπαλλήλους, άνοιξαν τα μικρόφωνα και από εκείνην την ώρα εκπέμπουν το δικό τους πρόγραμμα, μεταδίδοντας διάφορα μηνύματα, μεταξύ των οποίων και μηνύματα απεργών πείνας-φυλακισμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Το μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, Χρήστος Τσάκαλος, τονίζει ότι «το στοίχημα, τα οποίο τίθεται σε μία περίοδο κοινωνική νηνεμίας και ειρήνης, υπό τις ψευδαισθήσεις μιας αριστερής διακυβέρνησης, είναι να κρατηθεί αναμμένη η φωτιά της μαχητικής αναρχίας».

Για κοινωνική επανάσταση έκανε λόγο το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει γίνει νεοφιλελεύθερος. Νομίζει ότι πρέπει απλά να επανέλθει η παρέμβαση του κράτους στον καπιταλισμό. Πώς θα φορολογήσεις μία πολυεθνική που βγάζει τα χρήματά της έξω; Είναι πολύ πιο ρεαλιστικό να καταργήσεις όλο το σύστημα που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες δολοφονίες μέσα από αυτοκτονίες».

Άλλο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, έδωσε απάντηση και στην χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία κάλεσε τους απεργούς πείνας να σταματήσουν αυτήν την μορφή διαμαρτυρίας τους και να περιμένουν τις νομοπαρασκευαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, για να δεχθεί άμεση απάντηση από μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Στην ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, αναφερόταν ότι «κάποια από τα αιτήματα των απεργών, αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».

Ο Κώστας Γουρνάς, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, απάντησε ότι «η "φερεγγυότητά" του ως κομμάτι αυτής της κυβέρνησης, καταδεικνύεται κάθε μέρα που σχίζει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, που καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και που διεκδικεί τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους...»

Οι κρατούμενοι, που ξεκίνησαν την απεργία πείνας στις 2 Μαρτίου, ζητούν την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄), του λεγόμενου "τρομο-νόμου", την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, την παύση της ποινικής δίωξης της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της συντρόφου του ενός, καθώς και την άμεση αποφυλάκισή τους.