X

«Θύελλα» από τα νέα στοιχεία για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Τι απαντά ο Υπουργός για τα νέα συμφωνητικά με μεταγενέστερη της ορκωμοσίας του ημερομηνία. Παραίτηση ή αποπομπή ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ant1news

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τα ιδιωτικά συμφωνητικά.

Στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, 22 ιδιωτικά συμφωνητικά  μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων -που διεκδικούσαν μισθολογικές διαφορές από το Δημόσιο- και της δικηγορικής εταιρείας του.

Τα συμφωνητικά έχουν ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» ενώ αναφέρουν οτι η δικηγορική αμοιβή του κ. Κατρούγκαλου θα είναι 12% επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους πελάτες του.

Η  δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου.

 Ο υπουργός απάντησε με τρία tweets  στις κατηγορίες που του προσδίδονται: «Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά». «Όχι μόνο δεν αφορούν διαθέσιμους αλλά η μισθολογική διαφορά δεν είναι πια ενεργή».«Τα υποτιθέμενα νέα συμφωνητικά είναι της ίδιας αγωγής μιας μισθολογικής διαφοράς».

 Τα νέα στοιχεία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη τονίζει ότι η παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου αποτελεί μονόδρομο.

 Παραίτηση ή αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου ζητεί το Ποτάμι, μετά τα νέα στοιχεία της υπόθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας. "Το σίριαλ Κατρούγκαλου πρέπει να τελειώσει εδώ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του κ.Τσίπρα, θέτει το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι τα σε βάρος του στοιχεία είναι συντριπτικά σε σχέση με ό,τι ο ίδιος υποστήριζε μέχρι τώρα, ενώ τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μπροστά του το «πελατειακό σύστημα που δημιούργησε ως αντιμνημονιακός».