X

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Οι επιβάτες δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό κίνδυνο αλλά το ρυμουλκό που θα κάνει την αποκόλληση θα φτάσει στη Κάσο στις 10 με 11 το βράδυ.

Ant1news

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε αργά το βράδυ της Τετάρτης λίγο έξω από το λιμάνι της Κάσου

Το πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του Λιμανιού της Κάσου λίγο μετά τις 10 το βράδυ, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Εξαιτίας  της αυξημένης έντασης των ανέμων που επικρατούσε το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια "εγκλωβίστηκε"  σε μικρή απόσταση απο την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού.

Μετά την προσάραξη του πλοίου έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμενόταν ο κατάπλους και ενός ρυμουλκού.Το ρυμουλκό θα φτάσει αργά το βράδυ και μετά τη ρυμούλκηση το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι για έλεγχο.



Η κατάσταση πάντως μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, είναι ελεγχόμενη και οι επιβαίνοντες που παραμένουν εντός του «Βιτσέντζος Κορνάρος» δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρωινού ΑΝΤ1, οι επιβαίνοντες έχουν αρχίσει να εκφράζουν τα παράπονά τους για την καθυστέρηση της ρυμούλκησης.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Θήρα -Ανάφη - Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.

Ρυμουλκό από τη Μύκονο!

Η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες ακόμα, καθώς το ρυμουλκό που θα αποκολλήσει το πλοίο αναμένεται από τη Μύκονο και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν δεν αναμένεται να φτάσει στην περιοχή παρά μόνο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο πλοίο αντιμετωπίζει πρόβλημα στο λιμάνι της Κάσου, τόσο το «Βιτσέντζος Κορνάρος» όσο και το «Πρέβελη» είχαν αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα στο παρελθόν και κάθε φορά που έχει «σοροκάδα» όπως λένε οι ναυτικοί η προσέγγιση είναι αρκετά δύσκολη.

Τα προβλήματα έγιναν εντονότερα μετά από κάποιες εργασίες που έγιναν στο μόλο του λιμανιού το 2010, με αποτέλεσμα πολλοί καπετάνιοι να διαμαρτύρονται από τότε ότι το λιμάνι της Κάσου «έκλεισε» επικίνδυνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι επιβάτες πέραν της ταλαιπωρίας δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο, όπως άλλωστε δήλωσε και επιβάτης του πλοίου στο  «Πρωινό ΑΝΤ1».

Τι λέει ο σύζυγος επιβάτιδος στο Πρωινό ΑΝΤ1: