X

Liberation: Φεύγει από τη κυβέρνηση ο ωραίος Βαρουφάκης;

Η απεσταλμένη της εφημερίδας συνδέει την μείωση των εμφανίσεων του υπουργού, με τις φήμες για την αντικατάσταση του.

Ant1news

Ειδικό αφιέρωμα στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματοποίησε η «αριστερή» γαλλική εφημερίδα Liberation, δια μέσω της απεσταλμένης της στην Αθήνα, Maria Malagardis.

Η αρθρογράφος σε ένα αρκετά κολακευτικό δημοσίευμα εικάζει ότι η μερική αποστασιοποίηση του κ. Βαρουφάκη το τελευταίο  χρονικό διάστημα από τα ΜΜΕ, μπορεί να συνδέεται με την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί απομακρύνσεως του από τη κυβέρνηση.

O τίτλος του άρθρου είναι «Η αρπαγή του Ωραίου Έλληνα» και η εφημερίδα κάνει ένα λογοπαίγνιο με το «Αρπαγή της Ωραίας Ελένης». Στο άρθρο τονίζεται πως η παρουσία του κ. Βαρουφάκη δεν περνάει απαρατήρητη και ότι ακόμα και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit  αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.

«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση: έναν υπουργό Οικονομικών για τον οποίο υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές για την ενδυμασία του και μικρότερα γεγονότα, όπως κάποιες χειρονομίες του, να βάζουν φωτιά στα social media. Δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, με κίνδυνο να καούν τα φτερά του. Είτε τον αγαπάμε, είτε τον απεχθανόμαστε, είτε μας ενοχλεί, είτε μας ενθουσιάζει, ένα είναι σίγουρο: ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δεν μας αφήνει αδιάφορους...».

Η γαλλική εφημερίδα συνεχίζει: «Ποιος θυμάται το όνομα ενός εκ των προκατόχων του; Η κόντρα του παρορμητικού Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Εurogroup, Ντάισελμπλουμ, στις Βρυξέλλες τού έδωσε πόντους δημοφιλίας Πρόσφατα, ο ποπ σταρ της ελληνικής Αριστεράς έγινε πιο διακριτικός. Απών από τις τελευταίες ευρωπαϊκές συναντήσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, όπου έδωσαν το "παρών" ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης».

«Στην Ελλάδα διακωμωδείται το στιλ του, κυρίως από την κατηγορία των ευκατάστατων στην οποία και ο ίδιος ανήκει. Ο πατέρας του ήταν πρόεδρος της Χαλυβουργικής και φυλακίστηκε στη Μακρόνησο επί χούντας», γράφει η εφημερίδα, που αναφέρεται και στην προσωπική ζωή του κ. Βαρουφάκη: «Ο Έλληνας υπουργός είναι άνετος με την προσωπική του ζωή. Συχνά αναφέρεται στην κόρη του Ξένια, την οποία απέκτησε με την πρώτη σύζυγο και ζει στην Αυστραλία με τη μητέρα της όπου και ο ίδιος έζησε δέκα χρόνια και απόκτησε διπλή υπηκοότητα. Με άνεση μιλάει για το πάθος του για τη νυν σύντροφό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου».

Η Liberation συνεχίζει με αναφορές που παραπέμπουν περισσότερο σε Lifestyle και λιγότερο σε πολιτική, σχολιάζοντας το διαμέρισμα του υπουργού στην Ακρόπολη, τη φωτογράφηση του με τη σύζυγο του στο Paris match αλλά και το εξοχικό τους στην Αίγινα.