X

Ομοιότητες της τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις με την ταινία Wild Tales

Είχε "εμπνευστεί" από ταινία ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus 320 και παρέσυρε στο θάνατο 149 ψυχές;

Ant1news



Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το Airbus Α320 στις γαλλικές Άλπεις, τα σενάρια για τα κίνητρα του 28χρονου Γερμανού, Αντρέας Λούμπιτς, έχουν φουντώσει, με αυτό της αυτοκτονίας να προκρίνεται στην παρούσα φάση, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τίποτα.

Τις τελευταίες ώρες γίνεται ένας παραλληλισμός στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στην πράξη του συγκυβερνήτη και μίας ιστορίας που περιέχεται στην ταινία «Wild Tales» του Νταμιάν Σιφρόν, στην παραγωγή της οποίας συμμετέχει και ο διάσημος Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Σε μία από τις έξι ιστορίες που παρουσιάζει η ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στη Γερμανία, ένας πιλότος (Pasternak) αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, παρασέρνοντας μαζί του στο θάνατο και όλους τους επιβάτες του αεροσκάφους, τους οποίους γνωρίζει και θεωρεί ότι τον έβλαψαν στη ζωή του. Ο πιλότος κλειδώνεται στο εσωτερικό της καμπίνας και εν συνεχεία ρίχνει το αεροπλάνο σε ένα σπίτι φροντίδας, όπου ζουν οι γονείς του.

Mε βάση το σενάριο της συγκεκριμένης ιστορίας της ταινίας, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις και στο γεγονός αυτό εστιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.