X

Απίστευτη ταλαιπωρία: Εγκλωβισμένοι ακόμα οι επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι 227 επιβάτες του Βιτσέντζος Κορνάρος, που βρίσκονται στο πλοίο από προχθές το βράδυ. Δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ρυμουλκό.

Ant1news

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει προσαράξει από το βράδυ της Τετάρτης, σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια, με αποτέλεσμα επιβάτες και πλήρωμα να παραμένουν μέχρι και σήμερα εγκλωβισμένοι στο πλοίο. 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών. 

Πάντως, ο καπετάνιος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 είπε ότι όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και το πλήρωμα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, ενώ διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου.