X

Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση εξπρές

Η αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι η δυνατότητα υπαγωγής στην ρύθμιση τελειώνει σήμερα και δεν υπάρχει νομική δυνατότητα παράτασης.

Ant1news

Έσοδα 250 εκατομμυρίων ευρώ προσδοκά το Υπουργείο Οικονομικών από τη ρύθμιση εξπρές για την ευνοϊκή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της οποίας όμως η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής είναι σήμερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δεν θα παραταθεί:

Η «ρύθμιση-εξπρές» τελειώνει σήμερα Παρασκευή 27-03-2015. Είναι  νομικά αδύνατη η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή.

Ισχύει, όμως, ήδη η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια Δ.Ο.Υ., μπορούν  να απευθύνονται σε αυτές.

 Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται περίπου είκοσι μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της.

Ο συνολικός απολογισμός  για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα,  θα δημοσιοποιηθεί  πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.