X

Πρώιμος Γολγοθάς για τους εγκλωβισμένους του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει ακόμα στο ρυμουλκό να πλησιάσει στο νησί.

Ant1news

Τουλάχιστον 24 ώρες υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι 227 επιβάτες του Βιτσέντζος Κορνάρος, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για τρίτη ημέρα μέσα στο πλοίο. Αιτία οι άσχημες καιρικές συνθήκες που εμποδίζουν το ρυμουλκό να φτάσει στο νησί.

Το βοηθητικό πλοιάριο, που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο χθες το πρωί, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

 Όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις δεν προβλέπεται να συμβεί μέχρι αργά το βράδυ,  θα αναχωρήσει για την Κάσο, όπου θα χρειαστεί τουλάχιστον δέκα ώρες για να καταπλεύσει.  

Όπως δήλωσε στο πρωινό ΑΝΤ1, ο πλοίαρχος του Βιτσέντζος Κορνάρος, η προσάραξη στον βραχίονα του λιμανιού της Κάσου οφείλεται στους ανέμους που ξεπερνούσαν τα 13 μποφόρ. Ωστόσο όπως επισημαίνει, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.

Τέλος χθες το βράδυ, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, έφτασαν στην Κάσο από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου.