X

Διεκδικούν το όνειρο με ένα «ναι» του Τσίπρα

Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό μαθητές ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για το Σχολικό Μουντιάλ ποδοσφαίρου.

Ant1news

Του Κώστα Τάτση

Κατέκτησαν το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Ανταμοιβή τους, η συμμετοχή στο Σχολικό Μουντιάλ της Γουατεμάλας. Το όνειρό των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου όμως έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης, καθώς το υπουργείο Παιδείας έκοψε τα αθλητικά ταξίδια.

Δεν έκατσαν όμως με σταυρωμένα τα χέρια και απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό. Με μια επιστολή που υπογράφουν όλοι οι μαθητές του σχολείου, προσδοκούν στην βοήθειά του, και καταλήγουν: Κύριε πρωθυπουργέ, απευθυνόμενοι σε εσάς, σε έναν νέο πρωθυπουργό και νέο άνθρωπο, σε έναν άνθρωπο που είναι κοντά στους νέους, πιστεύουμε ότι θα ευαισθητοποιηθείτε ακούγοντας την φωνή μας και θα μεριμνήσετε ώστε να εξαντληθούν οι οποιεσδήποτε δυνατότητες υπάρχουν για να ταξιδέψουμε τελικά στην Γουατεμάλα, να μην είμαστε εμείς οι νέοι τα θύματα της οικονομικής κρίσης, να μη χάσουμε τα όνειρά μας, τη φιλοδοξία μας, την αισιοδοξία μας.

Ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας, Παναγιώτης Μωραΐτης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τα συναισθήματα όλων την στιγμή που έμαθαν πως ματαιώνεται η συμμετοχή τους, αλλά και τους λόγους που στράφηκαν προς βοήθεια στον πρωθυπουργό:

«Απογοητευτήκαμε, στεναχωρηθήκαμε γιατί νομίζουμε ότι όλοι οι κόποι αυτού του καιρού πήγαν χαμένοι. Είναι μια τρομερή εμπειρία να πάμε εκεί για όλα τα παιδιά. Όλη η ομάδα είπαμε να στείλουμε στον κύριο πρωθυπουργό την επιστολή, να σκεφτεί και αυτός ότι εάν ήταν στην θέση μας. Γιατί και αυτός κάποτε ήταν μαθητής και παιδί πάνω από όλα και πιστεύουμε ότι εάν ακούσει όλα αυτά τελικά θα πει και αυτός να πάμε».

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας είχε δηλώσει από τον Οκτώβρη τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τώρα η νέα ηγεσία αποφάσισε να περικόψει το κονδύλι που απαιτείται, ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ, για την αποστολή των ίδιων και άλλων τριών ομάδων στο εξωτερικό.

Το Μουντιάλ διεξάγεται στα μέσα Απριλίου και η Ελλάδα έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, τη Γουατεμάλα, τη Φιλανδία, την Κύπρο και το Πουέρτο Ρίκο. Οι μαθητές ελπίζουν πως ο πρωθυπουργός θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους και τελικά θα μπουν στο αεροπλάνο για να εκπληρώσουν το μεγάλο όνειρό τους.