X

Στο Σύνταγμα με αναπηρικό καροτσάκι ο Καφετζόπουλος (φωτογραφίες)

Άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας ή προβλήματα όρασης, προσπάθησαν να κινηθούν στην πρωτεύουσα με αναπηρικό αμαξίδιο ή με λευκό μπαστούνι.

Ant1news



Καθισμένος σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αντώνης Καφετζόπουλος στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (Σ.Κ.Ε.Π).

Ο γνωστός ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος παρέα με μία ομάδα δεκάδων ατόμων διέσχισαν την πλατεία με αναπηρικά αμαξίδια, προκειμένου να βιώσουν για λίγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας οι άνθρωποι με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία.

Σκοπός της δράσης, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί πολίτες διαφόρων ηλικιών, ήταν η εξοικείωση με την αναπηρία και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας ή προβλήματα όρασης, προσπάθησαν να κινηθούν στην πρωτεύουσα με αναπηρικό αμαξίδιο ή με λευκό μπαστούνι έχοντας κλειστά τα μάτια, υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του Σ.Κ.Ε.Π.



Στη δράση παρέστη και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.