X

Στην Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος

Σε αγώνα δρόμου επιδόθηκαν Έλληνες και Ιταλοί γιατροί, που χρειάστηκε να του τοποθετήσουν μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, προκειμένου να ταξιδεψει με ασφάλεια.

Ant1news



Περίπου στις 20:30 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Αράξου το μεταγωγικό αεροσκάφος C- 130 που μεταφέρει στην Ιταλία τον 4χρονο Αλέξανδρο, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Έλληνες και Ιταλοί γιατροί, που τον συνοδεύουν στο ταξίδι, υπέβαλαν σήμερα σε επέμβαση τον τετράχρονο Αλέξανδρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε να τον διασυνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το απόγευμα και κατόπιν ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά του.

Ο μικρός Αλέξανδρος μεταφέρθηκε με ειδική κινητή ιατρική μονάδα στο αεροδρόμιο του Αράξου και το όχημα μπήκε στο μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βενετίας. Στη συνέχεια, η ίδια κινητή μονάδα θα μεταφέρει τον Αλέξανδρο στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα, όπου θα περιμένει να βρεθεί μόσχευμα, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Ο Αλέξανδρος νοσηλευόταν τις τελευταίες έξι ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αρχικά είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, για τη μεταφορά του Αλέξανδρου στο εξωτερικό, ενώ είχε διατεθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Όμως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί με κινητή ιατρική μονάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με μεταγωγικό αεροσκάφος.

Ωστόσο, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη σημερινή μεταφορά των Ιταλών γιατρών στο αεροδρόμιο του Αράξου.