X

Οπλισμένοι σαν αστακοί οι οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Αγρίνιο

Κουβαλούσαν μαζί τους για το ραντεβού θανάτου, κοντάρια, εμπρηστικούς μηχανισμούς, καδρόνια και άλλα αντικείμενα. Οκτώ συλλήψεις από την αστυνομία.

Ant1news



Σε πεδίο μάχης ήθελαν να μετατρέψουν το Σάββατο το Αγρίνιο οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που είχαν δώσει ραντεβού θανάτου στην πόλη, μία ημέρα πριν συμπληρωθούν οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία (το 2007), με αφορμή τη διεξαγωγή του Final Four του Κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών.

Ευτυχώς, τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην αποτελεσματική επέμβαση της αστυνομίας, που προχώρησε σε έλεγχο των οπαδών, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στην Αθήνα. Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν δύο ομάδες από 150 οπαδούς στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και οι αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι συλληφθέντες κινούνταν με αυτοκίνητα προς το Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν από τους αγώνες. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων, κράνη, ξύλινα κοντάρια και κουκούλα τύπου ( full face ).

Αντίστοιχα, από ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη 90 ξύλινα καδρόνια, 6 εμπρηστικούς μηχανισμούς και 3 δακρυγόνα.



Η πρώτη ομάδα περίπου 150 οπαδών είχε σταθμεύσει περίπου 30 οχήματα έξω από το Πανεπιστήμιο της πόλης του Αγρινίου και μετέβαινε με τα πόδια στην Πλατεία Δημοκρατίας. Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές, επρόκειτο για φιλάθλους, οι οποίοι είχαν αφιχθεί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον δεύτερο ημιτελικό, χωρίς όμως να κατέχουν εισιτήρια. Η ομάδα αυτή περιορίστηκε και συνοδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρυνθεί ασφαλώς από την περιοχή.

Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα (09:00 περίπου), στην ευρύτερη περιφέρεια, εντοπίστηκε, κατά τη διάβασή της από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, άλλη ομάδα 150 περίπου οπαδών,  που επέβαιναν σε 32 οχήματα. Τα οχήματα αυτά ελέγχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Ματσούκι, 9 χλμ. περίπου έξω από την πόλη του Αγρινίου, και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φιλάθλους διαφορετικής ομάδας, που είχαν αφιχθεί για να παρακολουθήσουν τον πρώτο ημιτελικό. Και στη περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τις αρχές, οι φίλαθλοι, οι οποίοι επίσης δεν κατείχαν εισιτήρια, περιορίστηκαν και συνοδευόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποχώρησαν ασφαλώς από την περιοχή.

Κατά τον έλεγχο που προηγήθηκε στα οχήματά αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο εξ αυτών:

- 3 ξύλινα κοντάρια,
- 8 κράνη,
- 1 κουκούλα τύπου full face,
- 1 ζευγάρι δερμάτινα γάντια.



Οι επιβαίνοντες στα οχήματα αυτά, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή. Πρόκειται για οκτώ άνδρες, ηλικίας 33, 28, 28, 27, 26, 20, 21 και 20 ετών.

Επιπλέον, κατά τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν περιμετρικά των χώρων, όπου κινήθηκαν οι  ομάδες των οπαδών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 90 ξύλινα καδρόνια,
- 6 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και
- 3 δακρυγόνα.

Τα ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών – κατόχων τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Από την αλληλουχία των γεγονότων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των αφιχθέντων ατόμων και το βαθμό επικινδυνότητας των κατασχεθέντων αντικειμένων, αναδεικνύεται σαφής πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων και ενδεχόμενης συμπλοκής μεταξύ φιλάθλων, που απεφεύχθησαν από τις συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.