X

Νεκρός βρέθηκε ο Σήφης

Το αγαπημένο ερπετό της Κρήτης εντοπίστηκε νεκρό στο φράγμα των Ποταμών και ξεκίνησε επιχείρηση για την ανάσυρση του.

Ant1news

Νεκρός εντοπίστηκε ο δημοφιλής κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών, που είχε βαφτιστεί από τους φίλους του με το όνομα Σήφης.

Πιθανολογείται ότι το ερπετό δεν άντεξε το βαρύ χειμώνα που έπληξε φέτος το νησί και εντοπίστηκε από ανθρώπους της ομάδας που τον αναζητούσε να επιπλέει νεκρός στο νερό του φράγματος, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ΜΜΕ της Κρήτης.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν είχε γίνει ορατός ως συνήθως να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης και τα μέλη της ομάδας που τον αναζητούσαν προσπαθούσαν να τον ανακαλύψουν μάταια.

Σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο. Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.