X

Υπάρχει και δεύτερη λίστα με μεταρρυθμίσεις

Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και το λεγόμενο φόρο "λίπους" (Fat tax) αποκαλύπτει κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Ανώτατος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, αποκάλυψε ότι υπάρχει και δεύτερη λίστα με μεταρρυθμίσεις πέραν αυτής που έχει ήδη κυκλοφορήσει, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως είναι γραμμένη σε Excel, αλλά η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες πληροφορίες αν δεν το πράξουν οι θεσμοί.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αξιωματούχο, η δόση προς το ΔΝΤ, θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου, ενώ όσα κυκλοφόρησαν περί φόρου λίπους είναι ψευδή. Ακόμα αποκάλυψε ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει αφού αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, ωστόσο αν δεν υπάρξει παρέμβαση κάτι που υπάρχει μένει ως έχει…

Υπάρχει μια λίστα με ερωτοαπαντήσεις ανάμεσα στους  θεσμούς και την  ελληνική κυβέρνηση με βάση τις προηγούμενες συμφωνίες και επίσης δεν υπάρχει σκέψη προς το παρών για αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Σε ότι αφορά το αφορολόγητο θα φτάσει στις 12.000 αλλά σταδιακά, ενώ δεν τίθεται επίσης θέμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Αντίθετα αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η αποτελεσματικότητα στις εισπράξεις.