X

SOS απο Κάσο και Κάρπαθο που ξεμένουν από προμήθειες

Φωνή αγωνίας από τους κατοίκους, που έχουν μείνει πολλές ημέρες χωρίς πλοίο. Σε απόγνωση και οι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να στείλουν στην Κρήτη χιλιάδες αμνοερίφια για το Πάσχα.

Ant1news

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Κάσου και της Καρπάθου που εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς πλοίο.

Μετά την πολυήμερη περιπέτεια του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που καθηλώθηκε δύο ημέρες στον κυματοθραύστη της Κάσου με 227 επιβάτες, τα προβλήματα στα νησιά συνεχίζονται!

Το μόνιμο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην Κάσο, αλλά και στην Κάρπαθο και σε άλλα νησιά γίνεται πιο σοβαρό με την «αποχώρηση» - αβαρία του πλοίου, σε συνδυασμό, με το ότι το άλλο  σκάφος «Πρέβελη» της ίδιας εταιρείας βρίσκεται στη δεξαμενή για επισκευή. 

Το πρόβλημα είναι σοβαρό εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Επίσης οι κτηνοτρόφοι των δύο νησιών κινδυνεύουν να μην μπορέσουν να διοχετεύσουν στην αγορά της Κρήτης 2.000 αμνοερίφια, λόγω Πάσχα.

 Η δήμαρχος Κάσου Μαρία Σορώτου – Τσανάκη έστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσα στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και τονίζει την ανάγκη να βρεθεί λύση καθώς όπως λέει υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας και ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα και με φάρμακα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται έκτακτο δρομολόγιο πλοίου που θα αναχωρήσει την Τετάρτη από τη Ρόδο, ενώ από το Σάββατο αναμένεται να αρχίσει κανονικά τα δρομολόγια του και πάλι το Κορνάρος.