X

Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα αναχώματα στις Σέρρες

Περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν καλυφθεί από τα νερά του Στρυμόνα. Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ant1news

Στο έλεος του Στρυμόνα βρίσκονται οι δήμοι  Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης.

 Τα αναχώματα σπάνε το ένα μετά το άλλο και τα νερά του ποταμού πλημμυρίζουν τα χωράφια στο νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, μέχρι τώρα  περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.

Οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν βάρκες για να μεταφέρουν τροφή στα ζώα της κτηνοτροφικής μονάδας του Αχινού .   

Απελπισία έχει πιάσει τους κατοίκους του δήμου Βισαλτίας, όπου το ανάχωμα του Ψυχικού έσπασε και το ανάχωμα στο Πεθελινό είναι σπασμένο σε δύο σημεία.

  Στην περιοχή παραμένει ο Στρατός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αστυνομική δύναμη, που αποτρέπει τη διέλευση αγροτών από πρώην αγροτικούς δρόμους, ενώ τα νερά του παραποτάμου Μπέλιτσας που «εισβάλλουν» με δύναμη στον Στρυμόνα απειλούν κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο με 300 ζώα.

Καλύτερα είναι τα νέα από τα βόρεια του νομού, όπου η στάθμη της Κερκίνης πέφτει καθημερινά..

   Στο μεταξύ, στην Αθήνα συναντάται, σήμερα, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση προκειμένου να τού ζητήσει οικονομική υποστήριξη, ύψους 380.000 ευρώ, για την άμεση κατασκευή των κατεστραμμένων από την πλημμύρα αρδευτικών δικτύων και αντλιοστασίων στην περιοχή.