X

Διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την κατάληψη της Πρυτανείας

Υπό κατάληψη για Τρίτη μέρα βρίσκεται το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών το απόγευμα.

Ant1news


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι στα Προπύλαια, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών.

«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το κτίριο της Πρυτανείας έχει καταλάβει ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών, απέστειλε παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από προχθες, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.