X

Αντιεξουσιαστές έδιωξαν τους πανεπιστημιακούς από τα Προπύλαια

Παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της κατάληψης στην Πρυτανεία. Μπαράζ καταλήψεων σε δημόσια κτίρια.

Ant1news

Συνεχίζεται για Τρίτη μέρα η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από αντιεξουσιαστές ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί στον ίδιο χώρο, τους έδιωξαν προς την πλατεία Κοραή. 

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις. 

Το κτίριο της Πρυτανείας έχει καταλάβει ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπο κατάληψη τελεί και το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νεαροί σήλωσαν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου. Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο ΕΚΠΑ.

Αντιεξουσιαστές έκαναν κατάληψη το πρωί και στο δημαρχείο Ξάνθης σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το πρωί και το δημαρχειο της Νέας Σμύρνης. Περίπου 30 άτομα μπήκαν στο κτήριο του δημαρχείου, έδιωξαν τους υπαλλήλους και στη συνέχεια κρέμασαν πανό στην πρόσοψη.