X

Με τη συμμετοχή Βαρουφάκη το Euro Working Group

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επικοινώνησε, αμέσως μετά την λήξη του EWG, με τον Πρωθυπουργό.

Ant1news

Την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων και τα αποτελέσματα των τετραήμερων διαπραγματεύσεων που έγιναν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπία και τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των δανειστών μας (Brussels Group) συζήτησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης οι τεχνοκράτες από τα υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσία και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της συνεδρίασης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις συζητήσεις που προηγήθηκαν.

Οι συζητήσεις στο Brussels Group ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι και έτσι το Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης καλείται να καταγράψει αναλυτικά τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας και να αποτιμήσει την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις ασφυκτικές ταμειακές ανάγκες της χώρας μας.

Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν πάντως ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το Euro Working Group θα συνεδριάσει εκ νέου τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε χθες εποικοδομητικές τις διαβουλεύσεις που έγιναν στη βελγική πρωτεύουσα το προηγούμενο τετραήμερο και πρόσθεσε ότι το σημερινό Euro Working Group «είναι καλή ευκαιρία για να γίνει αποτίμηση των συζητήσεων».

Έλληνας αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τη συλλογή στοιχείων στην Αθήνα πιο εντατικά την επόμενη εβδομάδα, ενώ άλλη πηγή ανέφερε ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι ένδειξη της αργής προόδου των συζητήσεων, αλλά όχι σημάδι ρήξης.