X

Ξεκίνησε η εφαρμογή για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Ποιές εισφορές υπάγονται, σε πόσες δόσεις μπορεί να διακανονιστεί το χρέος. Πόση διαγραφή προσαυξήσεων προβλέπεται, αναλόγως του αριθμού των δόσεων.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Από σημερα  θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών  και οι οφειλέτες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Στην ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες ως τις 2 Μαρτίου 2015.

Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να φτάσει μέχρι τις 100, με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 50 ευρώ, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών.

Ειδικότερα προβλέπεται:

➢ Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής ➢ Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις ➢ Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις ➢ Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις και τέλος, ➢ Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις

Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΑΟ και του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα σε πέντε ημέρες έχουν κατατεθεί και εγκριθεί 7.690 αιτήσεις υπαγωγής στην ρύθμιση, με τα χρέη που έχουν διακανονιστεί να φθάνουν ως τώρα τα 523 εκατομμύρια ευρώ.