X

Γαλλία: Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος για την λίστα των μεταρρυθμίσεων

Έχει γίνει πρόοδος για την ελληνική λίστα, αλλά απαιτείται περισσότερη, επισημαίνει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τι περιλαμβάνει η νέα λίστα.

Ant1news



Σαφές μήνυμα ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους ευρωπαίους εταίρους στέλνει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Το οικονομικό επιτελείο της Γαλλίας τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος με την πρόσφατη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελλάδα, επισημαίνει, όμως, ότι χρειάζεται περισσότερη πρόοδος. Η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε πρόοδο όσον αφορά τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της, αλλά πρέπει να γίνει περισσότερη ποσοτικοποίηση των μέτρων, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Υπάρχει πρόοδος με την τελευταία λίστα… Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη πρόοδο; Ναι, στην ποσοτικοποίηση των μέτρων», πρόσθεσε ο Σαπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση κατέθεσε νέα λίστα 26 σελίδων στους δανειστές, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Σε αυτή περιλαμβάνονται μέτρα που θα μπορούσαν να προσφέρουν έως 6 δισ. ευρώ για αυτή τη χρονιά και πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 3,1% με 3,9% για το 2015.