X

Βαρουφάκης: Οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς

Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε δεν διέρρευσε η κυβέρνηση τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και είπε ότι θα ήθελε να δημοσιοποιεί τις προτάσεις της.

Ant1news



Σαφείς αιχμές κατά των ευρωπαϊκών θεσμών για επιλεκτική διαρροή πληροφοριών άφησε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «δήθεν εμπιστευτική» την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και αποκάλυψε ότι ενώ ο ίδιος πρότεινε να υπάρξει δημοσιοποίηση όλων των θέσεων, απέρριψαν το αίτημα του.

«Το αρνήθηκαν τόσο στο Brussels Group όσο και στο Eurogroup και την ίδια ώρα «βλέπαμε το κείμενο από τον Spiegel στους Financial Times. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν το κάναμε εμείς. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η Ευρώπη», ισχυρίστηκε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να ενημερώνονται οι πολίτες από ιστοσελίδες για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τρόπο που επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα για το τι λέγεται και ποιες είναι οι προτάσεις. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ευρώπης. Θα ήθελα τις προτάσεις να τις δημοσιεύαμε καθώς οι  διαρροές υπονομεύουν τις διαδικασίες», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.