X

Εκτίναξη στο 24% της απόδοσης του 3ετούς ομολόγου

Σε ανοδική τροχιά τα επιτόκια όλων των μεσοπρόθεσμων τίτλων του Δημοσίου, μια ημέρα μετά από την αποστολή επικαιροποιημένης λίστας μεταρρυθμίσεων στους εταίρους.

Ant1news

 Το δυσθεώρητο 24% αγγίζει η απόδοση του 3ετούς ομολόγου του Ελληνικού  Δημοσίου, καταγράφοντας ένα ανοδικό ράλι της τάξης του 6,31% σε σχέση με χθες, ενώ έντονα ανοδική τάση παρουσιάζουν τα επιτόκια και στους υπόλοιπους μεσοπρόθεσμους τίτλους.

  Όλα αυτά ενώ οι εταίροι και δανειστές μελετούν την επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων και στοιχείων που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση στο Brussels Group, με στόχο την πρόοδο  στις διαπραγματεύσεις και μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε εκταμίευση της καθυστερούμενης δόσης των 7,2 δις ευρώ προς την Αθήνα.

 Όλα αυτά, την ώρα που διεθνείς οίκοι και μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να κάνουν λόγο για σκεπτικισμό των εταίρων έναντι και των μέτρων καθώς και για  την «παραμονή στο τραπέζι» ενός Grexit από ατύχημα, επαναφέροντας και τα σενάρια για πιθανή ανάγκη επιβολής μιας μορφής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.

 Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στο 11,858%, ενισχυμένη κατά 1,16% από χθες, σημαντική άνοδο στο 17,723% εμφανίζει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου (+3,46%), ενώ αυτή του 3ετούς τίτλου εκτινάχθηκε στο 23,951%, εμφανίζοντας άνοδο κατά 6,31% από χθες.