X

Τέταρτη μέρα κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατάληψη στη γραμματεία των διοικητικών δικαστηρίων της Πάτρας, πραγματοποιούν από το πρωί μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Ant1news

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ το πρωί αλληλέγγυοι των απεργών πείνας ύψωσαν πανό μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από τον ΑΣΟΕΕ όταν ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην Πατησίων διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Την ίδια ώρα  αντιεξουσιαστές έκαναν κατάληψη της γραμματείας των διοικητικών δικαστηριών της Πάτρας, απλώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας κι εκφράζοντας αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας.

Κι όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής η οποία πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα θέματα της ασφάλειας κάνοντας λόγο για «χώρα που βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη» ενώ ο Νίκος Δένδιας σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει οτι η εισβολή αντιεξουσαιστών στο προαύλιο της Βουλής σηματοδότησε την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στην καρδιά της δημοκρατίας.

Παράλληλα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 32 βουλευτές της, η ΝΔ αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία έχει μεταβληθεί το τελευταίο διάστημα σε άβουλο παρατηρητή εγκληματικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με δημόσια κτίρια να καταλαμβάνονται και να βανδαλίζονται, περιουσίες πολιτών να καταστρέφονται και την αστυνομία να είναι παντελώς απούσα.