X

«Φοβόταν να πάει σχολείο» λέει η μητέρα της 22χρονης μαθήτριας του ΟΑΕΔ

Ευαίσθητο και συνεσταλμένο χαρακτηρίζουν το κορίτσι που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της η μητέρα και ο διευθυντής της σχολής της.

Ant1news

«Δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω. Οι συμμαθητές μου με κοροϊδεύουν» ανέφερε στο δισέλιδο γράμμα που άφησε πίσω της η 22χρονη που χθες μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της σε σχολή του ΟΑΕΔ.

Η μαθήτρια νοσηλευτικής ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι έπεφτε θύμα bullying από τις συμμαθήτριές της, ενώ τόσο ο διευθυντής της Σχολής, όσο και η μητέρα της διαβεβαιώνουν ότι είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους σκηνικό πριν από ένα χρόνο.

«Τελευταία δεν έβλεπα καλά το παιδί μου. Είχε πολύ φόβο να πάει στο σχολείο . Ήταν πολύ σοβαρή» δήλωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1 η μητέρα της μαθήτριας Ελένη Κοσίδη και προέβαλε ως αφορμή για τα σε βάρος της πειράγματα ότι ήταν «πολύ σοβαρή».

Η μητέρα περιγράφοντας την κόρη της σημείωσε ότι, «δεν έβγαινε καθόλου έξω» και «δεν είχε φίλους στο σχολείο».

Ο διευθυντής της σχολής του ΟΑΕΔ, κ.Γισδάκης περιέγραψε ένα συνεσταλμένο άτομο και ιδιαίτερα «ευαίσθητο». Ο ίδιος έκανε λόγο περιστατικό το περασμένο έτος μεταξύ των τεσσάρων μαθητριών. Όπως είπε, τότε είχαν μιλήσει όλες τους με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι υπήρξε bullying σε βάρος της 22χρονης μαθήτριας.

Τότε είχε ζητηθεί από τη διεύθυνση από τη διοίκηση αλλαγή περιβάλλοντος της 22χρονης, όμως το αίτημα είχε απορριφθεί, σημείωσε ο κ.Γισδάκης.

Πριν από δύο εβδομάδες η ίδια είχε αποταθεί στον διευθυντή, κάνοντας του παράπονα ότι την «κοροϊδεύουν». Όπως δήλωσε ο ίδιος, αφού μίλησε με όλα τα εμπλεκόμενα άτομα, θεώρησε ότι «πρόκειται για συνέχεια της προηγούμενης υπόθεσης» και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά του έλεγαν ότι όλα πήγαιναν καλά».

Μαθητής της Σχολής δήλωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ότι, είχε πέσει στην αντίληψή του περιστατικό τσακωμού μεταξύ των τεσσάρων κοριτσιών κατά το οποίο η 22χρονη είχε χαστουκίσει μία από τις άλλες τρεις μαθήτριες. Σύμφωνα με τον ίδιο «ακουγόταν ότι είχε πέσει θύμα κοροϊδίας» ενώ «δεν είχε παρέες, περπατούσε μόνη της στο προαύλιο και ντυνόταν συντηρητικά».