X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ant1news

Το Πάσχα είναι προ πυλών και ήδη «μυρίζει» αέρας γιορτινός… Η κατάλληλη ευκαιρία να αλλάξατε διάθεση και να βγείτε έξω, παρασύροντας την οικογένεια και τους φίλους σας. 

ΣΙΝΕΜΑ

«Fast & Furious 7:  Μαχητές των δρόμων», «Με σειρά εξαφάνισης», «Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς», «Δεσποινίς Τζούλια», «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι», «Annie», «Όμορφη νιότη», «Ρυθμοί Αιγαίου», «Πανδημία» οι νέες ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το τρίτο στεφάνι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το "Το τρίτο στεφάνι", το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαµαργιά, δραματοποίηση Σάββα Κυριακίδη και μουσική Ευανθίας Ρεµπούτσικα.

Μέσα από τις μνήμες και τις αφηγήσεις δύο γυναικών, της Εκάβης και της Νίνας, ο συγγραφέας σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του Νεοέλληνα μικροαστού, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα. Πάθη, παράνομοι έρωτες, µματαιώσεις, ψέματα, απογοητεύσεις, θάνατοι συνθέτουν το παρελθόν των εμβληματικών αυτών γυναικών, αποκαλύπτοντας έτσι την παθογένεια των νεοελλήνων να απελευθερωθούν από τις καταπιεστικές δομές της οικογένειας και της κοινωνίας.

Το προσωπικό συνδιαλέγεται µε το κοινωνικό και εθνικό παρελθόν και την ιστορία της Ελλάδας των νεότερων χρόνων, η οποία βρίθει από ένδοξες, αλλά και τραγικές στιγμές. Μια ερμηνεία στο παρόν της κρίσης αξιών και ταυτότητας του σήμερα, μέσα από µια κωμικοτραγική ταχτσική ιστορία του χθες.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Φιλανθρωπικός αγώνας… «Με Αγάπη»

Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΝΤ1, οι διεθνείς βετεράνοι ποδοσφαιριστές της UNESCO STAR F.C. και καθώς πολλοί καλλιτέχνες θα δώσουν την Κυριακή 5 Απριλίου έναν φιλανθρωπικό αγώνα, με στόχο να ενισχυθούν ιδρύματα που φιλοξενούν και φροντίζουν παιδιά, τα οποία στηρίζει η εκπομπή «Με Αγάπη» της  Μαρί Κυριακού.

Η είσοδος είναι δωρεάν και ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στην Αλκυονίδων 4, μετά την Α’ πλαζ Βούλας, ενώ θα προηγηθούν αθλητικές επιδείξεις από παιδιά και χορευτικά συγκροτήματα.

BAZAAR

Bazaar στην Αθήνα με πασχαλινό κλίμα & φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και όλοι προετοιμαζόμαστε για τις πασχαλινές αγορές... Μια καλή επιλογή είναι να προτιμήσουμε τα πασχαλινά bazaar που διοργανώνουν εθελοντικές οργανώσεις σε όλη την Αθήνα με στόχο την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και των αδέσποτων ζώων.

Τα bazaar αυτά αποτελούν μία καλή ευκαιρία, όχι μόνο για βόλτα και ψώνια, αλλά και για να θυμίσετε στα παιδιά πως οι γιορτινές αυτές ημέρες έχουν νόημα μόνο αν παίρνουμε και δίνουμε αγάπη.

Δείτε όλα τα παζάρια ΕΔΩ

ΤΕΧΝΗ

Βραδιά περφόρμανς στην Cheapart 

Ένα παράθυρο στο εργαστήρι τους μας ανοίγουν το Σάββατο 4/4 (6-10 μ.μ. ) στην Cheapart οι δεκατέσσερις καλλιτέχνες (από την Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Πολωνία και την Αυστρία ) που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Performance Art Studies. Ύστερα από επτά χρόνια ενεργής δράσης ανά τον κόσμο, το PAS «τρέχει» και στα μέρη μας σε συνεργασία με το epitelesis - Performance Art Foundation, με την καθοδήγηση του Γερμανού εικαστικού και περφόρμερ BBB Johannes Deimling, καθώς και των Αντρέα Πασιά, Francesco Kiàis και Monika Sobczak. Με τίτλο «Places of duration», το αθηναϊκό εργαστήρι (27/3-6/4 ) θέτει στο επίκεντρό του τη συμμετοχική έρευνα και την ομαδικότητα μέσα από επιτελέσεις που αφορούν το σώμα ως «μνημείο», όπου η εφήμερη δράση συναντά τη διάρκεια της ανάμνησης.

ΠΑΙΔΙ

Άνοιξη και παιδικό θέατρο φτάνουν στο Smart Park 

Το εμπορικό κέντρο Smart Park των Σπάτων φιλοξενεί τέσσερις αξιόλογες παιδικές παραστάσεις και μετατρέπεται σε θεατρική σκηνή. Ξεφεύγει λίγο από την εμπορική κίνηση και τις ανοιξιάτικες αγορές και δίνει το δικό του φιλανθρωπικό στίγμα με σκοπό αφενός να ψυχαγωγήσει γονείς και παιδιά, αφετέρου να συνεισφέρει έμπρακτα στον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 4/4 στη 1 μ.μ. με την παιδική παράσταση «Ο κος Κιχ και η επιστροφή της χαμένης σφραγίδας», έργο του βραβευμένο παιδικού συγγραφέα Άγγελου Αγγέλου με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ελευθερίου.

Στις 18/4 θα παρουσιαστεί το έργο του Θεάτρου Πορεία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης», σκηνοθετημένη από τον Βασίλη Κουκαλάνη σε μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Στις 25/4 θα βρίσκονται στη σκηνή του Smart Park οι Burger Project με τη μουσικοεκπαιδευτική συναυλία «Κονσέρτο για όλη την οικογένεια» που θα ξεσηκώσει κάθε ηλικία.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 2/5 με την παράσταση της ομάδας Ντουθ «Ο ονειροφάγος» που χιουμοριστικά ασχολείται με τον κόσμο των ονείρων των παιδιών και τα παροτρύνει να ζήσουν τα δικά τους όνειρα για το μέλλον τους χωρίς φόβους και ανασφάλειες.