X

Επιμένει ο Ραγκούσης: Δεν υπήρχε σχέδιο απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη

Επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο απόδρασης, με τη βοήθεια γυναίκας.

Ant1news

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, επιμένει πως δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Δρομοκαΐτειο, την ώρα που η ίδια έχει επιστρέψει στο Ίδρυμα.

Πάντως, οι αστυνομικοί από την πλευρά τους πιστεύουν πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο, με τη βοήθεια τουλάχιστον μιας γυναίκας.

Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στο Mega, επέμεινε σε όσα είπε και τις προηγούμενες ώρες δηλώνοντας πως κάποιος άντρας, γνωστός της Βίκυς Σταμάτη, του τηλεφώνησε για να του υποδείξει το μέρος όπου βρισκόταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Με πήρε ένας, ο οποίος μου άφησε τον αριθμό του, και μου είπε ότι η κυρία Σταμάτη του έδωσε 2-3 τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και το δικό μου, βρίσκεται εκεί και θέλει να παραδοθεί. Παράδοση ήταν», είπε ο συνήγορος της κυρίας Σταμάτη διευκρινίζοντας ότι αμέσως κάλεσε τον εισαγγελέα, κ. Ντογιάκο.

Ακόμη, τόνισε πως οι εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών που χειρίστηκαν την είναι σοβαροί άνθρωποι και δεν θα μπορούσε η Βίκυ Σταμάτη να τους παραπλανήσει. 

Τι πιστεύουν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πως ο λόγος που παραδόθηκε η Βίκυ Σταμάτη είναι γιατί κάπου στράβωσε το σχέδιο και δεν θα μπορούσε ούτε να συναντήσει το παιδί της ούτε να το πάρει μαζί της και να φύγουν μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζητούν μία γυναίκα που φέρεται να έχει το όνομα Νίκη και η οποία κατοικεί στο Χαϊδάρι. Αυτή η γυναίκα είναι εκείνη που συνάντησε τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαϊτείο, δύο ημέρες πριν την απόδρασή της.  Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή δεν καταγράφηκε ούτε στο βιβλίο επισκεπτών.

Μετά την παράδοσή της, η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου εξετάστηκε από ψυχίατρο και εν συνεχεία κατέθεσε ενώπιον δικαστικού λειτουργού.